Svensk fikaklassiker!
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
FYLLNING
1,5 dl vispgrädde
100 g hallon
20 g strösocker
- Sätt ugnen på 250° C.
- Förbered en stor bakform (25×35 cm) med bakplåtspapper som smörjes med lite smör.
- Blanda mjöl och bakpulver.
- Vispa ägg och socker ordentligt fluffigt.
- Sikta mjölblandningen ner i äggfluffet.
- Tillsätt mjölken.
- Vänd försiktigt ihop smeten.
- Bred ut smeten på bakplåtspappret.
- Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
- Strö lite strösocker över den färdiggräddade kakan och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper.
- Dra bort pappret som var med i ugnen. Om pappret inte lossnar kan du pensla det med lite kallt vatten.
- Mosa hallonen med sockret. Vispa grädden och rör ihop med hallonen.
- Bred ut fyllningen över hela kakan.
- Rulla ihop rulltårtan och låt den vila svalt med skarven nedåt.