Snyggt!

1 g agar agar
100 ml smaksatt vätska

Hallonkaviar

  1. Ställ in en burk rapsolja i frysen. Låt den kylas i minst 30 minuter.
  2. Koka 200 g hallon med 2 matskedar vatten samt 40 g socker i 5 minuter.
  3. Häll upp hallonsåsen i en finmaskig sil och låt den avsilade vätskan sakta rinna ner i en bunke. Rör inte såsen i silen för då blir den avsilade vätskan inte lika klar.
  4. Rör ner 1 g agar agar per 100 ml av den avsilade vätskan.
  5. Koka upp vätskan hastigt och ta den sedan av plattan.
  6. Låt svalna några minuter.
  7. Dra upp vätskan i en spruta eller häll den i en plastflaska med fin öppning.
  8. Droppa vätskan i den kalla oljan.
  9. Samla upp hallondropparna och skölj bort oljan.

Wasabikaviar

  1. Rör ut 20 g wasabi i vattnet.
  2. Tillsätt agar agar.
  3. Hetta upp och låt svalna.
  4. Droppa ner i den kylda oljan.