Snyggt!
1 g agar agar
100 ml smaksatt vätska
Hallonkaviar
- Ställ in en burk rapsolja i frysen. Låt den kylas i minst 30 minuter.
- Koka 200 g hallon med 2 matskedar vatten samt 40 g socker i 5 minuter.
- Häll upp hallonsåsen i en finmaskig sil och låt den avsilade vätskan sakta rinna ner i en bunke. Rör inte såsen i silen för då blir den avsilade vätskan inte lika klar.
- Rör ner 1 g agar agar per 100 ml av den avsilade vätskan.
- Koka upp vätskan hastigt och ta den sedan av plattan.
- Låt svalna några minuter.
- Dra upp vätskan i en spruta eller häll den i en plastflaska med fin öppning.
- Droppa vätskan i den kalla oljan.
- Samla upp hallondropparna och skölj bort oljan.
Wasabikaviar
- Rör ut 20 g wasabi i vattnet.
- Tillsätt agar agar.
- Hetta upp och låt svalna.
- Droppa ner i den kylda oljan.