Trevligt att fylla med t ex sallad och kyckling.
750 g vetemjöl
1 tsk salt
1/2 dl strösocker
10 g torrjäst
20 ml rapsolja
1 ägg
450 ml vatten 40°
- Rör ihop alla torra ingredienser.
- Häll i vatten, olja och ägg.
- Knåda ihop.
- Lägg degen i en skål smord med olja.
- Låt jäsa 1 timme.
- Dra degen.
- Låt jäsa en timme till.
- Dra degen igen.
- Låt jäsa en timme.
- Dela upp i fem bitar (ca 250 g/bit).
- Vik och forma fem bollar.
- Låt jäsa i en oljad form under plastfolie eller en fuktig handduk.
- Lägg upp degbollarna på ett plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med en blandning av ägg salt och mjölk och gör sedan ett rutmönster med fingrarna eller en degskrapa i varje bröd.
- Strö över sesamfrö.
- Grädda på 225° i 10-12 minuter.