Smakrika biffar!

250 g champinjoner
280 g kokta kikärtor
2 gula lökar
50 g valnötter
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk ljus soja
1 dl havregryn
2 vitlöksklyftor
200 g mozzarella
2 ägg
Salt

  1. Hacka svampen ganska grovt.
  2. Salta och stek på medelvärme så att en del av vätskan försvinner.
  3. Tillsätt sedan smör och öka temperaturen lite för att ge svampen lite ytai.
  4. Hacka den gula löken grovt.
  5. Stek i olja på medellåg temperatur tills att löken blivit ljust brun, mjuk och lite genomskinlig. 
  6. Strö över socker och lite salt. 
  7. Häll över lite rödvinsvinäger som får koka bort innan löken tas bort från värmen.
  8. Mosa kikärtorna men behåll vissa större bitar.
  9. Riv vitlöken.
  10. Hacka valnötterna grovt.
  11. Blanda svampen, löken, kikärtor, valnötter, havregryn, mozzarella, soja och ägg.
  12. Forma biffar och stek dem på medelhög värme några minuter på varje sida.