Smakrika biffar!
250 g champinjoner
280 g kokta kikärtor
2 gula lökar
50 g valnötter
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk ljus soja
1 dl havregryn
2 vitlöksklyftor
200 g mozzarella
2 ägg
Salt
- Hacka svampen ganska grovt.
- Salta och stek på medelvärme så att en del av vätskan försvinner.
- Tillsätt sedan smör och öka temperaturen lite för att ge svampen lite ytai.
- Hacka den gula löken grovt.
- Stek i olja på medellåg temperatur tills att löken blivit ljust brun, mjuk och lite genomskinlig.
- Strö över socker och lite salt.
- Häll över lite rödvinsvinäger som får koka bort innan löken tas bort från värmen.
- Mosa kikärtorna men behåll vissa större bitar.
- Riv vitlöken.
- Hacka valnötterna grovt.
- Blanda svampen, löken, kikärtor, valnötter, havregryn, mozzarella, soja och ägg.
- Forma biffar och stek dem på medelhög värme några minuter på varje sida.