Ett energirikt och mättande mellanmål.
4 dl havregryn
1 1/2 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
1 dl hackade mandlar
1/2 tsk salt
1/2 dl honung
3 dl urkärnade dadlar
Antal bars: 18
- Blötlägg dadlarna 15 minuter.
- Rosta havregryn, frön och nötter i stekpanna eller i långpanna i ugn.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Knåda sedan, med händerna, in honung och dadlar i blandningen tills de är jämt fördelade.
- Pressa ut massan på ett bakplåtspapper. Lägg gärna ett bakplåtspapper även på ovansidan och kavla ut till önskad tjocklek.
- Frys i 30 minuter.
- Skär i önskad form och storlek.
- Garnera gärna med smält vit choklad och hackade nötter.
Nötterna som används i detta recept är utbytbara. Se bara till att hålla samma proportioner mellan nötter, havregryn och dadlar för rätt konsistens på smeten.