Fisk bör man äta ofta.

400 g fisk
800 g oskalade räkor
2 gula lökar
1/2 fänkål
8 potatisar
2 msk strösocker
1 1/2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
3 vårlökar
2 msk rödvinsvinäger
2 msk hackad dill
8 dl vatten
2 dl grädde
Salt

Antal portioner: 4-6
  1. Skala potatisen och skär den i stora bitar, ca 3×3 cm.
  2. Koka potatisen i välsaltat vatten.
  3. Skala räkorna.
  4. Hacka lök och fänkål.
  5. Stek lök och fänkål på medelhög värme.
  6. Häll i socker, paprikapulver, tomatpuré.
  7. Hacka vitlöken och vårlöken.
  8. Låt vitlök och vårlök steka med kort och häll sedan i rödvinsvinäger.
  9. Häll i potatisen, dill, vatten och grädde.
  10. Smaka av med salt.

Servera gärna med ett nybakat bröd.