Ett energirikt och mättande mellanmål.

4 dl havregryn
1 1/2 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
1 dl hackade mandlar
1/2 tsk salt
1/2 dl honung
3 dl urkärnade dadlar

Antal bars:
Pris per bar: 
  1. Blötlägg dadlarna 15 minuter.
  2. Rosta havregryn, frön och nötter i stekpanna eller i långpanna i ugn.
  3. Blanda alla torra ingredienser.
  4. Knåda sedan, med händerna, in honung och dadlar i blandningen tills de är jämt fördelade.
  5. Pressa ut massan på ett bakplåtspapper. Lägg gärna ett bakplåtspapper även på ovansidan och kavla ut till önskad tjocklek.
  6. Frys i 30 minuter.
  7. Skär i önskad form och storlek.
  8. Garnera gärna med smält vit choklad och hackade nötter.

Nötterna som används i detta recept är utbytbara. se bara till att hålla samma proportioner mellan nötter, havregryn och dadlar för rätt konsistens på smeten.