Ett lättlagat bröd som ger mörka, grova, lite söta och mättande frallor.
5,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0.5 dl vetekross
1 dl linfrön
1 dl solrosfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
3 msk rapsolja
0.5 dl mörk sirap
Antal frallor: 10 st
- Rör samman alla torra ingredienser.
- Blanda sedan i filmjölken och rapsoljan.
- Blanda slutligen i sirapen.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lämna ett par cm utrymme mellan frallorna då de utvidgas något under gräddning.
- Blöt fingrarna lätt så blir det enklare att forma frallorna. En jämn tjocklek ger en jämnare gräddning.
- Låt vila på plåten 30 minuter innan gräddningen.
- Grädda i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter. Häll ett par deciliter vatten i en ugnsform under bröden.