Här serverad med smörstekt sparris och mozzarella.
400 g portabellochampinjoner
Smör
4 vitlöksklyftor
300 g risoni
Salt
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
1 msk ljus soja
Peppar
- Skiva svampen tunt.
- Lägg den i en stekpanna på medelhög temperatur.
- Salta.
- Låt en del av vätskan i svampen koka bort.
- Lägg i smör i pannan och låt svampen få lite färg.
- Hacka vitlöken tunt och låt den steka med svampen i några sekunder.
- Lägg bort svampen i en annan behållare.
- Häll upp risoni i stekpannan.
- Täck med vatten och häll i salt.
- Koka upp vattnet och fyll med nytt vatten när nivån sjunker under risonin.
- När risoni har ca 3 minuter kvar av koktiden häller du i grädden och svampen.
- Riv i parmesanen.
- Låt koka ner till en krämig konsistens.
- Smaka av med salt, peppar och soja.