Har du 90 minuter innan maten ska vara serverad så hinner du.
500 g vetemjöl
9 g torrjäst
2 msk strösocker
1 tsk salt
3 dl mjölk
1 ägg
50 g smör
Antal bröd: 8 st
- Blanda mjöl och salt.
- Värm mjölk och socker till 40 grader.
- Rör ner torrjästen och någon deciliter av mjölet i mjölken.
- Häll över degvätskan och ägg i mjölet.
- Knåda degen i 10 minuter. Under knådningen adderas smöret gradvis.
- Dela degen i 8 bitar.
- Forma burgarbröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Är degen kladdig kan det underlätta att olja in händerna.
- Låt jäsa 45 minuter under bakhandduk.
- Sätt ugnen på 210 grader ca 20 minuter innan gräddning.
- Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrö.
- Grädda i ca 10 minuter.