Gott till yoghurt eller att äta som det är.
1 1/2 dl majsmjöl
1 1/2 dl sesamfrö
1 1/2 dl linfrö
1 1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 dl solrosfrö
1/2 dl strösocker
3/4 tsk salt
3/4 dl rapsolja
3 dl vatten
- Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
- Koka upp vattnet.
- Blanda oljan och det kokande vattnet i övriga ingredienser.
- Låt svälla i 15 minuter.
- Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper.
- Lyft bort det övre bakplåtspappret och strö över flingsalt. Lägg tillbaka bakplåtspappret och kavla en gång över hela så att flingsaltet fastnar i smeten.
- Grädda på 150 ° C i 1 timme. Två plåtar kan gräddas samtidigt. Den som står under kan behöva vara inne några minuter längre för att få färg.
- Bryt i lagom stora bitar beroende på vad du ska använda dett till.