Ett saftigare bröd med en god smak av potatis.
450 g vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk salt
10 g torrjäst
350 g vatten
200 g grovt riven potatis
Antal frallor: ca 12
- Blanda de torra ingredienserna.
- Riv potatisen.
- Blanda potatis, vatten och de torra ingredienserna.
- Rör till en deg.
- Låt jäsa 6-10 timmar i kylen.
- Dra och vik degen 4-8 ggr.
- Låt jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur.
- Mjöla bakbordet och häll ut degen. Mjöla lätt ovanpå degen och platta ut den till ca 2 cm tjocklek.
- Dela degen i lagom stora bitar med en degskrapa eller liknade och lägg frallorna på ett bakplåtspapper.
- Låt jäsa ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225° C.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.