Praktisk dessert som kan förberedas långt i förväg och frysas in.
Här med en syrlig passionsfruktskräm som görs enkelt av passionsfrukt, socker och potatismjöl.
- Passionsfrukt sötas efter smak och kokas sedan upp.
- Blanda ut potatismjöl i lite vatten och häll i kastrullen under omrörning.
- Låt koka upp och ta sedan direkt bort från värmen.
- Låt svalna.
Recept pannacotta
5 dl vispgrädde
2 gelatinblad
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Antal portioner: 6
Pris per portion:
- Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.
- Koka upp grädde och socker i en kastrull.
- Ta av från värmen.
- Lägg i gelatinbladen och rör tills de smälter.
- (Om ytterligare smaksättning önskas, t ex 1 dl blåbär, kan den mixas i i detta läge.)
- Låt blandningen svalna.
- Blanda i vaniljsockret.
- Häll upp i formar.
- Låt stelna i kylen minst 3 timmar.
