…och utan kondenserad mjölk som annars ofta används.
50 g Philadelphiaost
3 ägg
1 dl – 1 1/2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
- Dela upp äggulor och äggvitor i två bunkar.
- Ta bort ca 1/2 äggvita. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Vispa socker, vaniljsocker och äggulor tills det blivit ett fast skum. Jag föredrar att använda den mindre mängden socker.
- Häll i färskosten och vispa snabbt ihop så att färskosten fördelas i smeten.
- Vispa grädden.
- Blanda först i grädden och sedan de vispade äggvitorna i den övriga smeten.
- Frys i minst 4 timmar
Smaksättningar
Kaffe
1 msk snabbkaffe
1 msk strösocker
1 msk kokande vatten
- Blanda snabbkaffe, socker och hett vatten i en bunke.
- Vispa till ett fast skum.
- Rör ner i glassmeten innan frysning.
Kola och jordnöt
Add
Ingefärskola
Bananglass
