Enkel maträtt där det mesta tillagas på en plåt i ugnen.
400 g halloumi
1 blomkålshuvud
500 g potatis
230 g kikärtor
50 g smör
Örter t ex timjan
Sås
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2-3 msk sötstark senap
1 riven vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Antal portioner: 4
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Dela potatis och blomkål i mindre bitar.
- Lägg potatis, blomkål och kikärtor på en plåt.
- Ringla över lite rapsolja och salta.
- Grädda i ugnen i 20 minuter.
- Rör ihop en sås av creme fraiche, majonäs, senap, riven vitlök, salt och peppar.
- Stek halloumikuber så att de får lite färg.
- Häll halloumin på plåten tillsammans med smör och örter.
- Grädda ytterligare 5-10 minuter i ugnen.