Rulltårta med smak av semla så klart!
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk nymortlad kardemumma
1/2 dl mjölk
FYLLNING
200 g sötmandel
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
- Sätt ugnen på 250° C.
- Förbered en stor bakform (25×35 cm) med bakplåtspapper som smörjes med lite smör.
- Blanda mjöl och bakpulver.
- Vispa ägg och socker ordentligt fluffigt.
- Sikta mjölblandningen ner i äggfluffet.
- Tillsätt mjölk och kardemumma.
- Vänd försiktigt ihop smeten.
- Bred ut smeten på bakplåtspappret.
- Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
- Strö lite strösocker över den färdiggräddade kakan och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper.
- Dra bort pappret som var med i ugnen. Om pappret inte lossnar kan du pensla det med lite kallt vatten.
- Under tiden som kakan svalnar förbereds fyllningen. Hacka mandlarna fint.
- Blanda dem med strösocker.
- Vispa grädden till mjuka toppar och vänd ner 1/3 av den i mandelsockret.
- Bred ut mandelkrämen på den avsvalnade sockerkakan.
- Bred den kvarvarande grädden ovanpå mandelkrämen.
- Rulla ihop från långsidan.
- Låt vila i kyl med skarven nedåt.