Helt makalös krämighet!

Portioner: 12 st á 1 dl. 

Aktuellt recept
8,5dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
En nypa salt
1 tsk vaniljpulver
9 äggulor
1 dl strösocker

Tillagningsdetaljer

  1. Koka upp grädde, mjölk och vanilj och låt sjuda i 2-3 minuter. Detta är för att grädden ska ta ordentlig smak av vaniljstången. Ett alternativ är att lägga i vaniljen i kall grädde dagen innan och låta den dra över natten.
  2. Kyl mer i vattenbad eller kylskåp till under 40 grader.
  3. Mixa äggulorna, socker, salt och grädden
  4. Häll upp i burkar
  5. Sous vida på 85 grader i 1 timme
  6. Svalna av i isbad i ca 30 minuter
  7. Ställ in i kylen 3 timmar
  8. Innan servering häller man över ett tunt lager socker som smälts med brännare

Tidsåtgång: 5 timmar men mest pga kyltiderna