Mjukt och fluffigt rostbröd med smörig smak.

750 g vetemjöl
14 g torrjäst
3 msk strösocker
1 1/2 tsk salt
5 dl mjölk
1 1/2 ägg
50 g smör

  1. Blanda mjöl och salt.
  2. Värm mjölk och socker till 40 grader.
  3. Rör ner torrjästen och någon deciliter av mjölet i mjölken.
  4. Häll över degvätskan och ägget i mjölet.
  5. Knåda degen i 10 minuter. Under knådningen adderas smöret gradvis.
  6. Forma en lite avlång boll och spänn degytan.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  8. Spänn degytan ytterligare och lägg ner den i en form.
  9. Låt jäsa i 45 minuter
  10. Sätt ugnen på 210 grader ca 20 minuter innan gräddning.
  11. Pensla brödet med ägg innan gräddning.
  12. Grädda i 12 minuter.
  13. Täck med aluminiumfolie och grädda vidare i ytterligare 12 minuter.