Vanliga maränger men lite festligare.

3 äggvitor 
1 dl strösocker 
1 krm ättiksprit (12%) (Alt. 1 tsk citronsaft)
1 dl florsocker
Livsmedelsfärg (helst trögflytande)

  1. Sätt ugnen på 100°C. 
  2. Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret och ättiksspriten, ca 2 minuter på medelhastighet.
  3. Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng.
  4. Sikta ner florsockret i marängen och blanda försiktigt.
  5. Placera ut livsmedelsfärg på insidan av en spritspåse och fyll den sedan med marängsmeten.
  6. Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper.
  7. Grädda i 1 1/2 timmer på 100 grader C.

Tekniktips spritsning

Det kräver oftast att man testspritsar några maränger innan man får till tekniken. Smeten från försöken kan återanvändas.

Jag tycker att det blir snyggast om man spritsar rakt ovanifrån, först nära underlaget och sedan drar spritsen uppåt. Med en lätt rotationsrörelse vid uppåtrörelsen får man till en snygg topp. Det räcker med en rotationsrörelse i handleden (ca ett kvarts varv).