En havsig soppa.

1/2 fänkålshuvud
2-3 gula lökar
2 msk smör
1 msk strösocker
2 tsk paprikapulver
4 potatisar
3 vitlöksklyftor
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
400 g torsk och lax
200 g räkor
4 salladslökar

Antal portioner: 4
  1. Finhacka fänkålen och strimla löken.
  2. Stek i smör på medelhög värme tills löken är genomskinlig.
  3. Häll i socker och paprikapulver.
  4. Hacka potatisen i små bitar och lägg i grytan.
  5. Häll över vattnet och ha i buljong och vitlök.
  6. Koka ca 10 minuter tills potatisen är klar.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Ha i fisken ett par minuter.
  9. Häll i räkorna och hackad salladslök.
  10. Låt räkorna bara bli varma.
  11. Servera gärna med aioli och nybakt bröd.