Underbart mjuka och goda marshmallows. Jag trodde inte det gick att göra dem så bra hemma innan jag prövade detta recept.

2 1/2 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
1 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
Florsocker till formen

  1. Börja med att florsockra en form att hälla den färdiga smeten i.
  2. Vispa gelatinpulver och vatten tills det blir ljust och fluffigt. 
  3. Koka upp sirap, socker och vatten i en kastrull. 
  4. Låt koka under omrörning i 10 minuter. 
  5. Tillsätt vaniljsockret i slutet för att undvika besk smak.
  6. Häll sockersmeten i gelatinfluffet under vispning. 
  7. Vispa 8-10 minuter så att blandningen tredubblar sin volym. 
  8. Häll ned blandningen i formen. Florsockra ytan och täck sedan med t ex plastfolie.
  9. Ställ in i kylen över natten. 
  10. Klipp kuber av massan och vänd dem i florsocker.
  11. Förvara torrt!

Pröva gärna att smaksätta med t ex en hallonsås som görs genom att koka 2 dl hallon och 2 msk socker. Pressa hallonsåsen genom en sil för att bli av med kärnorna. 1 dl av hallonsåsen tillsätts under den sista vispningen av smeten.