…kanske.

800 g vetemjöl
1 1/4 tsk salt
14 g torrjäst (1 påse)
4 msk socker
670 g rumstempererat vatten

  1. Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en stor skål.
  2. Blanda i rumstempererat vattnet och rör ihop till en deg. Den är mycket kladdig i detta läge.
  3. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten i kylen (alternativt i rumstemperatur några timmar tills att den dubblat sin storlek).
  4. Dra degen 8-12 gånger.
  5. Täck med plastfolie och låt jäsa 2 timmar. 
  6. Värm ugnen till 225 grader C. Låt en ugnsform stå långt ner i ugnen. 
  7. Häll ut degen försiktigt på en mjölad yta.
  8. Häll ett tunt lager mjöl ovanpå degen och platta försiktigt ut den tills den är 3 cm tjock.
  9. Dela degen i 12-18 delar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. (Använd gärna en degskrapa för att dela och flytta degen då den är väldigt kletig ännu).
  10. Spraya ovansidan av bröden med vatten om du önskar få bort den mjölade ytan. Bröden blir då blanka och fina efter gräddning.
  11. Häll ett par dl vatten i ugnsformen i botten av ugnen samtidigt som bröden stoppas in i ugnen.
  12. Grädda bröden i 10-15 minuter.