Fantastiskt smakrik trots sin enkelhet.

500 g champinjoner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
3 dl standardmjölk
1-2 dl vatten
Ljus soja
Salt
Svartpeppar

  1. Skiva champinjonerna så tunt som möjligt.
  2. Sprid ut dem på en plåt.
  3. Salta lätt.
  4. Ställ in i varmluftsugn på 150°C.
  5. Låt champinjonerna torka ut men inte brännas. Det tar ca 1 timme.
  6. Hacka den gula löken fint.
  7. Stek i smör på medelvärme tills den blir mjuk och genomskinlig.
  8. Stek champinjonflarnen i en klick smör och salta dem.
  9. Riv eller pressa vitlöken och låt den steka med i ca 1 minut.
  10. Häll över champinjonerna i löken.
  11. Tillsätt rödvinsvinäger och mjöl och rör runt ordentligt.
  12. Häll i mjölk och vatten och låt koka upp under omrörning. Tillsätt mer vatten om soppan är för tjock.
  13. Smaka av med en liten skvätt soja, salt och peppar.