En passionerad förening av såväl kubistiska som surrealistiska stildrag i en behärskad, subtil färgskala.

700 g vetemjöl
1 1/2 tsk salt
14 g torrjäst
3/4 dl strösocker
560 g vatten

  1. Rör samman alla torra ingredienser.
  2. Blanda i vattnet.
  3. Knåda i 10 minuter till en smidig deg.
  4. Lägg degen i en bunke. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp eller ca 2 timmar i rumstemperatur.
  5. Dra och sträck degen 5-8 gånger i bunken.
  6. Täck åter över med plastfolien.
  7. Låt jäsa i rumstemperatur 2 timmar.
  8. Forma degen till en lite avlång boll. Se till att bygga upp ordentligt med spänning i degytan.
  9. Lägg i en form.
  10. Låt jäsa under bakduk 1 timme och 15 minuter.
  11. Sätt ugnen på varmluft 190° grader.
  12. Grädda i mitten av ugnen i 27 minuter.