Snabb och enkel tomatsoppa.

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 msk rödvinsvinäger
1 msk hackad färsk basilika
1 tsk torkad timjan
1 burk krossade tomater
Nymalen svartpeppar
3/4 tsk salt
1 tsk ljus soja
2 tsk honung

  1. Sätt på pastavatten.
  2. Hacka löken grovt.
  3. Stek i smör på medelvärme tills den mjuknat och blivit lite genomskinlig.
  4. Koka ca 200 g risoni i saltat vatten.
  5. Tillsätt vitlöksklyftor, tomatpuré, paprikapulver, rödvinsvinäger och stek någon minut.
  6. Tillsätt sedan krossade tomater, kryddor och honung.
  7. Koka på medelvärme ca 10 minuter.
  8. Smaka av och mixa sedan.
  9. Häll upp soppa i skålar och lägg i risoni.