En trevlig kombination.

400 g pasta

400 g halloumi

1 gul lök
1 morot
1 dl hackad fänkål
2 msk strösocker
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
3 vitlöksklyftor 
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
1 msk hackad basilika
1 burk krossade tomater

Antal portioner: 4

Börja med tomatsåsen

  1. Hacka fänkål, morot och lök.
  2. Stek grönsakshacket i smör på medelhög värme.
  3. Häll i strösocker, tomatpuré, svartpeppar och salt.
  4. Hacka vitlöken fint och låt den steka med de övriga grönsakerna en kort stund.
  5. Häll sedan i rödvinsvinäger, worcestershiresås och basilika.
  6. Häll slutligen i de krossade tomaterna och låt puttra på låg värme tills att såsen reducerats och fått en bra konsistens. Det tar 5-10 minuter.
  7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Dela upp halloumin i lagom stora bitar och stek den i lite olja tills den fått fin färg.