Krämig pastasås

400 g pasta

200 g halloumi
3 hela ägg
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar

Antal portioner: 4
  1. Skär halloumi i tärningar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek halloumin på medelhög värme tills att den fått en gyllenbrun yta.
  4. Hacka eller pressa vitlöken och låt den steka med halloumin ca 20 sekunder.
  5. Lägg upp hallomin i en skål.
  6. Vispa ihop ägg, vispgrädde och parmesan, salt och peppar.
  7. Häll av pastan men spara några deciliter av kokvattnet.
  8. Blanda pastan och halloumin i stekpannan och värm på låg värme.
  9. Häll i ca en dl av kokvattnet i äggblandningen under vispning.
  10. Häll sedan äggblandningen i stekpannan och rör runt någon minut tills att en krämig sås bildats.