Godaste glassen någonsin! I alla fall i relation till arbetsinsatsen.

5 dl vispgrädde
300 g kondenserad mjölk
2-3 krm salt

  1. Vispa grädden till mjuka toppar. 
  2. Blanda i kondenserad mjölk och en del av saltet.
  3. Vispa lite till och smaka av med salt.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en bakform och häll sedan i glassmeten.
  5. Ställ in i frysen.
  6. Efter 4 timmar kan man ta ut glassen och göra hål i sidan på bakplåtspappret för att sätta i glasspinnar om man vill göra pinnglass.
  7. Ställ in i frysen minst ett par timmar ytterligare.
  8. Dela glassen i lagom stora bitar.

Om man vill kan man toppa glassen med vit choklad med brynt smör.

200 g vit choklad
130 g smör

  1. Lägg in glasspinnarna individuellt i frysen i minst en timme innan nästa steg påbörjas.
  2. Bryn smöret.
  3. Häll av allt smör utom det bruna i botten.
  4. Häll upp det bruna brynta smöret i ett matskedsmått.
  5. Låt stå några minuter och häll åter av det klara smöret i ytan.
  6. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
  7. Blanda ner den halva matskeden brunt, brynt smör som återstår i den smälta chokladen. Tillsätt 1/2 – 1 msk av det klara brynta smöret för en mer lättsmältande choklad.
  8. Ta ut glassen ur frysen och doppa den omedelbart i chokladen. Lägg sedan åter in den i frysen.