En personlig favorit när det kommer till efterrätter.

10 Digestivekex
200 g Philadelphiaost
3 ägg
1 – 1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Antal portioner: 
Pris per portion: 
  1. Lägg Digestivekex i en plastpåse och mosa dem eller kör dem kort i en mixer.
  2. Fyll botten på en form, 20-26 cm i diameter, med löstagbar kant med de krossade kexen.
  3. Vispa socker, vaniljsocker och äggulor tills det blivit ett fast skum. Jag föredrar att använda den mindre mängden socker.
  4. Häll i färskosten och vispa snabbt ihop så att färskosten fördelas i smeten.
  5. Vispa grädden.
  6. Ta bort ca 1/2 äggvita. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  7. Blanda först i grädden och sedan de vispade äggvitorna i den övriga smeten.
  8. Häll smeten över kexsmulorna.
  9. Frys i minst 4 timmar