Frasiga, ostiga, heta…

1 1/2 dl riven cheddarost
1 1/2 dl riven goudaost
2 msk inlagd jalapeno
2 krm salt

Panering
1 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl panko

2 dl ströbröd

Antal chili cheese: 16
  1. Finhacka jalapeños.
  2. Smält den rivna osten i en skål i micron. Kör på maxeffekt ca 30 sekunder i taget och rör om emellanåt.
  3. Tillsätt all ost.
  4. Rör ner jalapeños och salt.
  5. Ställ i kylen en kvart.
  6. Häll upp mjöl i en tallrik, uppvispat ägg i en samt panko blandat med ströbröd i en tredje.
  7. Rulla lagom stora bollar av smeten.
  8. Vänd dem först i mjöl, sedan ägg, sedan panko/ströbröd. Vänd dem ytterligare en gång i ägg och avsluta med panko/ströbröd.
  9. Värm olja i kastrull eller fritös till 170° C.
  10. Fritera några ostbollar i taget. Fritera tills de fått fin färg (ca 2 minuter).