Ett saftigare bröd med en god smak av potatis.

450 g vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk salt
10 g torrjäst
350 g vatten
200 g grovt riven potatis

Antal frallor:
  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Riv potatisen.
  3. Blanda potatis, vatten och de torra ingredienserna.
  4. Rör till en deg. 
  5. Låt jäsa 6-10 timmar i kylen.
  6. Dra och vik degen 4-8 ggr.
  7. Låt jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur. 
  8. Mjöla bakbordet och häll ut degen. Mjöla lätt ovanpå degen och platta ut den till ca 2 cm tjocklek. 
  9. Dela degen i lagom stora bitar med en degskrapa eller liknade och lägg frallorna på ett bakplåtspapper. 
  10. Låt jäsa ca 30 minuter. 
  11. Sätt ugnen på 225° C.
  12. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.