Förbered dagen innan och njut av nybakat bröd till frukost med minimal tidsinsats. Just dessa frallor blir fluffiga inuti och sega på ytan.

900 g starkt vetemjöl Tipo 00
1 1/2 tsk salt
2 msk strösocker
14 g torrjäst
750 g vatten

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Blanda sedan i vattnet.
  3. Rör ihop till en jämn deg.
  4. Låt jäsa 45-60 minuter i bunke övertäckt med plastfolie.
  5. Dra och vänd degen och låt den sedan jäsa ytterligare 45-60 minuter i bunken övertäckt med plastfolie. Detta moment upprepas 2-5 gånger beroende på hur mycket tid man har. Ju fler gånger man gör det desto segare frallor får man i slutändan.
  6. Häll sedan ut degen på en mjölad yta. Ta 80-100 g av degen till varje fralla. Bygg upp en spänning i degbiten genom att sträcka och dra den när du formar frallan.
  7. Placera frallorna på ett bakplåtspapper med gott om utrymme mellan varje fralla så att de inte jäser ihop.
  8. Låt jäsa i kylen 6-18 timmar.
  9. Ta ut frallorna ur kylen. Ställ in en långpanna långt ner i ugnen. Sätt ugnen på 225° C.
  10. Ställ in bröden i ugnen och häll samtidigt ett par till tre deciliter vatten i ugnsformen i botten av ugnen för att skapa ånga.
  11. Grädda bröden i 12-16 minuter. Håll koll och ta ut dem när de har fått lagom färg.