En favorit hos barnen.

Frikadeller

500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl tomatpuré
4 dl finriven parmesan
1 dl hackad persilja
Svartpeppar
Salt

Sås

2 röda paprikor
1 gul lök
2 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar

Antal portioner: 4
Pris per portion: 
  1. Skär bort kärnhus och stjälk från paprikorna.
  2. Rosta i mitten av ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter tills att skalet börjat få svarta fläckar.
  3. Blanda alla ingredienser till frikadellerna.
  4. Forma 10 stora bollar av smeten.
  5. Hacka löken och vitlöken.
  6. Stek den gula löken på medelhög värme.
  7. Låt socker, paprikapulver och tomatpuré steka med en stund.
  8. Häll rödvinsvinäger, vatten, krossade tomater och de rostade paprikorna.
  9. Mixa med stavmixer.
  10. Smaka av med salt och svartpeppar.
  11. Lägg i frikadellerna och låt koka på låg värme i ca 20 minuter.

Servera till pasta.