Så sjukt goda!

900 g vetemjöl
30 g strösocker
1 1/2 tsk salt
14 g torrjäst
865 g vatten

Antal frallor: 16 stora 
  1. Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en stor skål.
  2. Blanda i vattnet och rör ihop till en deg. Den är mycket kladdig i detta läge.
  3. Täck med plastfolie och låt jäsa en timme.
  4. Dra degen 8-12 gånger.
  5. Täck med plastfolie och låt jäsa ytterligare en timme.
  6. Dra degen 8-12 gånger.
  7. Täck med plastfolie och låt jäsa en till timme.
  8. Dela degen i 16 bitar med en degskrapa och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. (Ett tips är att mjöla ovansidan på den uthällda degen och sedan dela med en degskrapa då degen är väldigt kletig ännu. Fuktade händer är ett annat sätt att hantera degen lättare.
  9. Ställ en uppochnervänd plastlåda över plåten och låt jäsa 1-2 timmar.
  10. Värm ugnen till 225 grader C. Låt en ugnsform stå långt ner i ugnen.
  11. Häll ett par dl vatten i ugnsformen när bröden stoppas in i ugnen.
  12. Grädda bröden i 10-15 minuter.