Matmagi!

400 g pasta

300 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 msk rödvinsvinäger
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
2 tsk soja
Salt
Några ml tryffelolja

Antal portioner: 4
  1. Skiva champinjonerna i ca halvcentimetertjocka skivor eller riv dem på ett rivjärn om du föredrar små svampbitar.
  2. Salta dem och stek dem på medelhög värme så att en del av vätskan försvinner ur dem.
  3. Avsluta med att höja värmen och hälla i lite smör i pannan till de får lite färg.
  4. Lägg i vitlöken men låt den bara steka med några sekunder.
  5. Häll upp champinjonerna i en skål.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Hacka löken och stek den på medelhög värme i smör.
  8. Häll i rödvinsvinägern.
  9. Tillsätt mjölet till löken under vispning med en handvisp.
  10. Häll i mjölken och grädden under fortsatt omrörning.
  11. Tillsätt sojan.
  12. Salta efter smak.
  13. Droppa i 2-3 ml tryffelolja och smaka av innan du tar i mer så att tryffelsmaken blir lagom stark.