Har du 90 minuter innan maten ska vara serverad så hinner du.

500 g vetemjöl
9 g torrjäst
2 msk strösocker
1 tsk salt
3 dl mjölk
1 ägg
50 g smör

Antal bröd: 8 st
  1. Blanda mjöl och salt.
  2. Värm mjölk och socker till 40 grader.
  3. Rör ner torrjästen och någon deciliter av mjölet i mjölken.
  4. Häll över degvätskan och ägg i mjölet.
  5. Knåda degen i 10 minuter. Under knådningen adderas smöret gradvis.
  6. Dela degen i 8 bitar.
  7. Forma burgarbröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Är degen kladdig kan det underlätta att olja in händerna.
  8. Låt jäsa 45 minuter under bakhandduk.
  9. Sätt ugnen på 210 grader ca 20 minuter innan gräddning.
  10. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrö.
  11. Grädda i ca 10 minuter.