Ett lättlagat bröd som ger mörka, grova, lite söta och mättande frallor.

5,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0.5 dl vetekross
1 dl linfrön
1 dl solrosfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
3 msk rapsolja
0.5 dl mörk sirap

Antal frallor: 10 st
Pris per fralla: 1,50 kr
  1. Rör samman alla torra ingredienser.
  2. Blanda sedan i filmjölken och rapsoljan.
  3. Blanda slutligen i sirapen.
  4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lämna ett par cm utrymme mellan frallorna då de utvidgas något under gräddning.
  5. Blöt fingrarna lätt så blir det enklare att forma frallorna. En jämn tjocklek ger en jämnare gräddning.
  6. Låt vila på plåten 30 minuter innan gräddningen.
  7. Grädda i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter. Häll ett par deciliter vatten i en ugnsform under bröden.