Detta kräver lite teknik för att det ska bli bra.

400 g spagetti
140 g bacon eller pancetta
70 g parmesanost
70 g pecorino
2 vitlöksklyftor
1 helt ägg
3 äggulor

Antal portioner: 4 
  1. Riv osten.
  2. Koka upp vatten, salta och lägg i pastan.
  3. Stek bacon eller pancetta på medelhög värme.
  4. Rör ner ägget och äggulorna i den rivna osten.
  5. Krossa vitlöksklyftorna och låt dem steka med baconet någon minut utan att de tar färg.
  6. Kolla att pastan har lite tuggmotstånd kvar.
  7. Häll över pastan och lite pastavatten i stekpannan.
  8. Rör ner ett par deciliter av pastavattnet i ost- och äggblandningen.
  9. Häll ost- och äggblandningen över pastan och rör runt. Det är viktigt att pastan nu inte blir för varm för då koagulerar ägget och såsen blir grynig.
  10. Rör tills såsen är krämig.

Mal över svartpeppar vid serveringen.