Mycket gott till glass men funkar även bra som smaksättare i frukostyoghurten.

100 g hallon
200 g jordgubbar
5 msk strösocker
2 dl vatten
2 tsk potatismjöl

  1. Blanda hallonen, jordgubbarna, vatten och socker i en kastrull med tjock botten.
  2. Låt koka i 3 minuter.
  3. Mixa såsen med en stavmixer.
  4. Passera såsen genom en finmaskig sil för att få bort frön. Detta steg kan man hoppa över om man vill.
  5. Rör ut potatismjölet i 3 msk kallt vatten.
  6. Värm den släta såsen igen. 
  7. Häll i potatismjölet under omrörning i hallonen.
  8. Rör och koka till första bubblan då du tar av såsen från värmen.
  9. Låt såsen svalna och förvara sedan i kylen.

Om såsen ska användas till glass är det bra att kyla ner den ordentligt i frysen 30 minuter till en timme innan.