Gott till yoghurt eller att äta som det är.

1 1/2 dl majsmjöl
1 1/2 dl sesamfrö
1 1/2 dl linfrö
1 1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 dl solrosfrö
1/2 dl strösocker
3/4 tsk salt
3/4 dl rapsolja
3 dl vatten

  1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  2. Koka upp vattnet.
  3. Blanda oljan och det kokande vattnet i övriga ingredienser.
  4. Låt svälla i 15 minuter.
  5. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper.
  6. Lyft bort det övre bakplåtspappret och strö över flingsalt. Lägg tillbaka bakplåtspappret och kavla en gång över hela så att flingsaltet fastnar i smeten.
  7. Grädda på 150 ° C i 1 timme. Två plåtar kan gräddas samtidigt. Den som står under kan behöva vara inne några minuter längre för att få färg.
  8. Bryt i lagom stora bitar beroende på vad du ska använda dett till.