Frisk och lite hettande!

1 kg äpple
1 liter vatten
Strösocker 
1 1/2 dl riven ingefära
2-3 citroner
1 citrongräs

  1. Tvätta äpplena och ta ur kärnhus.
  2. Dela varje äpple i 8 bitar.
  3. Koka äpplena i vattnet i 10 minuter.
  4. Vispa efter 5 minuter igenom med en elvisp så att alla äpplen finfördelas.
  5. Sila saften genom ren kökshandduk eller silduk. Låt gärna rinna igenom i en timme.
  6. Rengör flaskor genom att koka dem i 10 minuter eller kör dem i ugnen på 100 ° C i 20 minuter.
  7. Mät upp mängden saft och häll upp den i en kastrull.
  8. Tillsätt 3 dl strösocker per liter avrunnen saft.
  9. Koka upp saften under omrörning tills sockret löst sig.
  10. Skumma av.
  11. Skala det gula skalet av citronerna och pressa saften ur dem. 
  12. Riv ingefära.
  13. Krossa citrongräset lätt genom att banka på det några gånger.
  14. Häll den varma saften över citron, citrongräs och ingefära. 
  15. Låt stå i kylen i 6 timmar. 
  16. Sila saften. 
  17. Häll upp i flaskor. Förslut genast och låt svalna.