Fluffig sockerkaka täckt med choklad och kokos. Förvånansvärt gott!

Sockerkaka

3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
1,5 dl mjölk

Glasyr

100 g smör
6 1/2 dl florsoker
0.6 dl kakao
1 dl kokhett vatten

Antal kakor: 20 st

Sockerkakan

  1. Sätt ugnen på 175 °.
  2. Klä en ugnsform, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  3. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  4. Smält smöret.
  5. Blanda mjölken i smöret och låt svalna.
  6. Vispa socker och ägg vitt och pösigt med en elvisp.
  7. Sikta ner dom torra ingredienserna i äggsmeten.
  8. Vänd ner smör- och mjölkblandningen.
  9. Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i ca 25-30 min.
  10. Ta ut kakan från ugnen och låt svalna.
  11. Skär upp kakan i rutor.

Glasyren

  1. Smält smöret till glasyren.
  2. Rör ner övriga ingredienser.
  3. Doppa en kakbit i taget i glasyren med hjälp av en gaffel. Håll glasyren varm så att den är den lättrinnande.
  4. Lägg kakorna på ett galler någon minut så att överflödig glasyr rinner av innan de doppas i kokos.

Låt gärna kakorna vila någon timme innan servering.