En sjukt god variant av morotskaka.

2 ägg
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk citronzest
125 g smält smör
135 g vetemjöl
1 1/2 tsk kanel
1 tsk riven ingefära
2 krm muskot
1 1/2 tsk nymalen kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
250 g morötter

Glasyr
200 g philadelphiaost
1/2 dl florsocker
1 tsk limezest

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Riv morötterna.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
  4. Blanda i citronzest, riven ingefära och smält smör.
  5. Blanda vetemjöl, kanel, muskot, salt och bakpulver.
  6. Blanda nu samman allt i en stor bunke.
  7. Häll upp i en ugnsfast form.
  8. Grädda på 175° C i 40-50 minuter. Kontrollera att kakan är klar med en sticka. Den ska inte vara för torr.
  9. Blanda alla ingredienser till glasyren.
  10. Låt kakan svalna innan glasyren breds på.