Svensk fikaklassiker!

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

FYLLNING

1,5 dl vispgrädde
100 g hallon
20 g strösocker

  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Förbered en stor bakform (25×35 cm) med bakplåtspapper som smörjes med lite smör.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Vispa ägg och socker ordentligt fluffigt.
  5. Sikta mjölblandningen ner i äggfluffet.
  6. Tillsätt mjölken.
  7. Vänd försiktigt ihop smeten.
  8. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
  9. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
  10. Strö lite strösocker över den färdiggräddade kakan och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper.
  11. Dra bort pappret som var med i ugnen. Om pappret inte lossnar kan du pensla det med lite kallt vatten.
  12. Mosa hallonen med sockret. Vispa grädden och rör ihop med hallonen.
  13. Bred ut fyllningen över hela kakan.
  14. Rulla ihop rulltårtan och låt den vila svalt med skarven nedåt.