Nötter i bröd är gott och ger ett trevligt tuggmotstånd.

450 g vetemjöl
1 msk torrjäst
3 msk strösocker
1 tsk salt
350 g vatten (3 1/2 dl)
2 dl valnötter

  1. Rör samman alla torra ingredienser utom nötterna.
  2. Blanda i vattnet.
  3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp.
  4. Dela valnötterna i 2-4 delar.
  5. Blanda nötterna i degen samtidigt som du drar och sträcker degen 4-8 ggr.
  6. Låt jäsa i rumstemperatur 1-2 timmar. Ungefär till dubbel storlek.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Häll försiktigt ut degen på en lätt mjölad yta och strö mjöl på ovansidan för att göra den mindre kladdig. 
  9. Platta varsamt ut degen med händerna tills den är 2-3 cm hög. 
  10. Dela varsamt av lagom stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Använd gärna en degskrapa till detta.
  11. Låt frallorna vila ca 20 minuter innan gräddning. 
  12. Spraya med vatten och häll över eventuella fröer just innan gräddning.
  13. Grädda till gyllenbruna vilket tar ca 14 minuter.