Krispiga på utsidan och krämiga på insidan.

Mjölig potatis
2-3 dl rapsolja
3 vitlöksklyftor
3 timjankvistar
1/2 tsk bakpulver
Salt
Peppar

  1. Fräs vitlök och timjan i olja.
  2. Sätt ugnen på 200° C.
  3. Skala potatisen och skär den i klyftor.
  4. Koka potatisen i välsaltat vatten tills den är nära överkokt och nästan faller söner. Låt vattnet koka upp innan potatisen hälls i. Man kan även ha bakpulver i vattnet vilket ger extra krispighet i slutresultatet.
  5. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  6. Kasta runt potatisen lite så att ytan blir mycket kladdig.
  7. Olja botten av en ugnsform och lägg i potatisen.
  8. Häll den smaksatta oljan över potatisen och arbeta in oljan i potatisen med händerna.
  9. Salta och peppra.
  10. Tillaga potatisen i ugnen 35-45 minuter.
  11. Vänd potatisarna efter ca 25 minuter.
  12. Sedan färdiggräddas potatisarna de kvarvarande minutrarna i ugnen.