Klassiska svenska köttbullar! Bland det godaste som finns.

3 gula lökar
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
600 g blandfärs
2 tsk riven ingefära
1 ägg
2 rårivna potatisar
1 msk farinsocker
1 msk soja
Vitpeppar
Salt

Antal köttbullar: 30
Antal portioner: 5
Pris per portion: 8 kr
  1. Hacka löken fint.
  2. Stek 2 1/2 av de gula lökarna och spara den sista ostekt.
  3. Blötlägg ströbrödet i mjölk och grädde.
  4. Blanda alla ingredienser i en stor skål.
  5. Forma, gärna lite slarviga, köttbullar och lägg dem på en oljad tallrik.
  6. Stek i olja och smör.

Gör gärna en god gräddsås på skyn som blir kvar i stekpannan.
Servera köttbullarna med potatismos, pressgurka, gräddsås och lingonsylt.