Gör en stor laddning. Perfekt att äta till lunch dagen efter.

400 g blandfärs
3 gula lökar
1 dl finhackad rotselleri
2 dl hackad fänkål
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 msk strösocker
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 msk soja
1 tsk riven ingefära

Bechamelsås
3 msk smör
5 msk vetemjöl
1 liter mjölk
100 g ost

  1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  2. Blanda i mjölet.
  3. Häll i mjölken under kontinuerlig omrörning. Först lite i taget, sedan fortare. 
  4. Bechamelsåsen kokar upp och tjocknar efter någon minut. Man kan hälla i ytterligare mjöl om den inte tjocknar.
  5. Tillsätt riven ost och rör ner den i såsen.

Montering och gräddning

  1. Börja hälla ett lager av bechamel/ostsåsen i botten av en ugnsfast form. 
  2. Varva sedan pastaplattor, vegosås och bechamelsås tills att formen blir fylld. 
  3. Avsluta med ett såslager och toppa med riven ost.
  4. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.