Chicken nuggets är gott och gör man dem själv behöver man inte oroa sig över vad som är i dem.
800 g kyckling
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
2 msk paprikapulver
2 tsk salt
Vatten
- Skär upp lagom stora bitar av kycklingen.
- Låt kycklingen ligga en timme i saltat vatten (10%).
- Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, kryddor och salt.
- Häll upp 1/3 av mjölblandningen i en skål och vispa i vatten tills att en lös pannkakssmet bildats.
- Resterande mjöl blandas med vatten till en något tjockare smet. Den ska dock lätt rinna av vispen om man lyfter den ur skålen.
- Doppa varje kycklingbit i först den lösa smeten, sedan enbart mjöl och slutligen i den tjockare frityrsmeten.
- Fritera i olja på ca 170° C till fin yta och tills att kycklingen är genomstekt.
- Låt rinna av på ett hushållspapper
- Fritera kort en gång till för extra krispig yta.