Gör gärna många. De håller länge men går åt fort.

900 g vetemjöl
14 g torrjäst
1 tsk bakpulver
1 msk nymortlad kardemumma
1 tsk malen kardemumma
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
150 g smör
5 dl mjölk

Antal skorpor: 120 små
Ugnstemperatur: 225° C
  1. Smält smöret och blanda det med mjölken.
  2. Blanda alla torra ingredienser (vetemjöl, torrjäst, bakpulver, kardemumma, strösocker och salt.
  3. Värm mjölk- och smörblandningen till ca 40°.
  4. Blanda degvätskan med de torra ingredienserna.
  5. Knåda degen 5-10 minuter tills den blir smidig.
  6. Låt degen jäsa 30 minuter till en timme i en övertäckt bunke.
  7. Dela upp degen i ca 60 bitar.
  8. Runddriv bitarna till små bollar och placera ut dem på plåtar med bakplåtspapper.
  9. Sätt ugnen på 225° C.
  10. Låt jäsa 30-40 minuter under bakduk.
  11. Grädda i ugn i ca 8 minuter.
  12. Låt svalna medan nästa plåt är inne.
  13. Dela sedan bullarna och grädda dem ca 7 minuter tills de får lite färg.
  14. Sänk temperaturen till 75° C och låt alla skorpor torka i ugnen i 3-4 timmar. Byt gärna plats på plåtarna ett par gånger under torktiden.

Förvara torrt!